Markha Valley Trek

4 augustus 2013 - Leh, India

Wat was dat geweldig zeg! Tijdens de 7 dagen wandelen hebben we ontzettend veel meegemaakt, geleerd, gelachen en ja... ook afgezien. Iedere nacht sliepen we bij de mensen thuis die in de afgelegen dorpjes wonen. We leefden in nogal primitieve omstandigheden, maar het was zo gaaf om de lokale cultuur zo intens mee te maken. Ondanks dat we de meest populaire trekking van Ladakh deden, waren er meestal niet meer dan een tiental die dezelfde dag, dezelfde route als ons aflegden. We hadden de fenomenale uitzichten over de Himalaya dus vrijwel voor onszelf alleen! De sfeer tussen de toeristen was echt super en het was leuk dat bijna iedereen dezelfde route liep, zodat je elkaar iedere avond weer trof. Het was opvallend dat er in de bergen vrijwel geen Indiase toeristen waren, terwijl het er hier in Leh vol van is. Dennis mocht trouwens van geluk spreken dat een van de wandelaars een dokter bleek te zijn, toen hij bijna knockie ging op ca. 5000 meter hoogte. Na een aantal injecties en medicijnen, een rit te paard naar het dichtstbijzijnde kamp en een dag rusten ging het weer een stuk beter. Wat wildlife betreft hebben we geluk gehad: maar weinig mensen zagen de Blue Sheep en wij zagen ze 2 keer! Tel daar de honderden paarden en ezels, de yaks, marmotten, fazanten en salamanders bij op en we missen alleen het sneeuwluipaard.

Dat wat betreft de Martha Valley Trek. We zijn nu al weer 2,5 dag in Leh en hebben de eerste dag vooral uitgerust. Ook zijn we wezen uiteten met Markus, de dokter van 2 dagen eerder. Gisteren zijn we samen met 2 Oostenrijkers naar 2 hele grote Boeddhistische kloosters geweest. Niet helemaal ons ding, religie, maar was toch wel interessant om eens mee te maken. Voor de komende dagen in Leh hebben we niet zoveel plannen en dat vinden we eigenlijk wel lekker, het is tenslotte vakantie...!   Dat was het voor nu. En zoals ze in Ladakhi zeggen: Julley, Julley!

Foto’s

3 Reacties

 1. Heidie:
  4 augustus 2013
  Ha daar zijn jullie weer !! Ben blij te lezen dat het een prachtige en indrukwekkende tocht was, maar schrik toch van de dokter voor Dennis. Hoop dat het nu goed met um gaat!!

  Hier is het nog steeds warm met afgelopen vrijdag 36 graden! oh ja Dancielle het is goed gegaan op 1 aug.

  Geniet van alles wat jullie zien en mee maken!! Ik hoop snel het vervolg te lezen!!!!!!

  dikke kus

  Heidie
 2. Jan:
  5 augustus 2013
  Dennis en Danielle, wat een top-verhalen. Ik ben helemaal jaloers op jullie na een "saai" Frankrijk-avontuur in de afgelopen weken. Nu weer aan het werk... )-:

  Geniet met volle teugen; je zal er nog vaak aan terug denken!
  Groetjes, Jan (Kaljouw)
 3. Marcel en Dorethé:
  7 augustus 2013
  Ha Dennis en Dancielle!

  Super om te lezen hoe tof jullie het hebben! Erg leuk om zo dicht bij de locals te leven, dan krijg je inderdaad het echte leven mee. Een geweldige ervaring om nog vaak aan terug te denken. (Lukt het om wat foto's te uploaden? We zijn erg benieuwd...)

  Geniet van jullie dagen in Leh! (Tempels zijn er genoeg in India, wat dat betreft hoeven hoeven jullie je niet te vervelen...)

  Als we het goed hebben vliegen jullie vrijdag van Leh terug naar Delhi, toch?

  We hopen snel weer wat te horen.

  Geniet van jullie reis!

  Marcel en Dorethé